Loading...
August 13, 2013#

Salon des Refusés

Salon des Refusés:
Afgelopen zondag werd de Salon des Refusés gehouden bij Amstedam Roest. Het was een geslaagde dag met een expositie en veiling. De veiling was een groot succes! Deze werd geleid door Freek Salm (veilingmeester), Steven Wiegman (Veilingmeester). Tinkebell (Katinka Simonse) heeft de veiling geopend met een helder en duidelijk verhaal hoe mensen in een illegale status terecht kunnen komen.

Verkoop:
Na de veiling zijn er nog meubelskeramiek en schilderijen te koop. 70% van de opbrengst wordt geïnvesteerd in het project Salon des Refusés. Er zal gereedschap worden aangeschaft en een werkplek worden gezocht. Op deze manier willen wij er voor zorgen dat het project door kan gaan en dat de vluchtelingen en bezigheid hebben waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Dit is voor hun een mooi middel om uit de passieve situatie te komen.

De salon des Refusés staat voor:
Bekendheid (we are here), goodwill (dit zijn wij en wij kunnen dit, wij zijn niet allemaal ziek of zielig), overleven (door geld te verdienen), zelfstandig (door eigen meubels voor eigen gebruik te maken) en eigenwaarde of een goed gevoel (door het maken van de producten).

foto (1)foto

IMG_2189IMG_2194

Salon des Refusés / 11 augustus / Amsterdam Roest

 

Leave a Comment