Loading...
August 16, 2013#

Overzicht Salon des Refusés 11 augustus

Na hard werken was het zondag eindelijk zover! De Salon des Refusés werd gehouden. 55 verschillende werken, schilderijen, pannetjes, kopjes, een Afrikaans dorp, krukjes, tafels en bankjes stonden opgesteld in een oude Loods bij Amsterdam Roest.

Tijdens de expositie was druppelde er steeds meer bezoekers binnen. Rond 17:00 begon de veiling met een opening van Tinkebell. Er waren veel bezoekers en een groot aantal heeft mee geboden tijdens de veiling. Deze werd geleid door Freek Salm, Steven Wiegman en Carry van Wersch. Marijn van de List en Carry van Wersch vervulde de taak als gastvrouw en hielpen mensen met de inschrijving voor veiling.

Ook waren er een aantal vluchtelingen aanwezig. Samuel, de meubelmaker die een groot aantal meubels heeft gemaakt en Mamadou die naast het maken van meubels ook een prachtig Afrikaans dorp van Keramiek en een vier persoons- en zes-persoons bord heeft gemaakt. Daarnaast bezochten een aantal vluchtelingen de expositie en de veiling. Een paar van hun hebben een foto van de Vluchtkerk meegekregen. De foto werd netjes ingepakt en een kaartje van de Salon des Refusés werd bijgevoegd, Het was erg gaaf om te zien dat ze naar buiten liepen met dit pakketje onder de arm. Alsof ze zojuist een prachtig kunstwerk hadden aangeschaft!

Het was een geslaagde dag, die wij zonder de hulp van deze mensen niet hadden kunnen doen:
Bedankt Hein Lagerweij (voor de opbouw/foto’s en film), Joost Pothast (Muziek en opbouw), Carry van Wersch, Marijn van der List, Savannah Koolen, Steven Wiegman (veilingmeester), Freek Salm (Velingmeester) Godfrey Lado (mzuiek), Tinkebel (opening) en Amsterdam Roest!

Bedankt aan:
Samuel Tassembeodo voor alle prachtige meubels en schilderijlijsten, Mamadou Telly Dialo voor het practige Afrikaanse dorp, de borden, en de vele meubels waar hij aan meegewerkt heeft. Aan Illyas, Lila en Achmed en jullie vrienden voor jullie komst!
En als laatste aan alle mensen die ooit een meubel, kunstwerk of keramiek object hebben gemaakt!

IMG_3955 IMG_3970

IMG_3993 IMG_4002

IMG_4014 IMG_3977

IMG_3965 IMG_3966

We hebben nog meubels, schilderijen en keramiek.

 

Leave a Comment