Loading...

Expositie en veiling Salon des Refusés

Salon des Refusés:
Afgelopen zondag werd de Salon des Refusés gehouden bij Amstedam Roest. Het was een geslaagde dag met een expositie en veiling. De veiling was een groot succes! Deze werd geleid door Freek Salm (veilingmeester), Steven Wiegman (Veilingmeester). Tinkebell (Katinka Simonse) heeft de veiling geopend met een helder en duidelijk verhaal hoe mensen in een illegale status terecht kunnen komen.

Verkoop:
Na de veiling zijn er nog meubelskeramiek en schilderijen te koop. 70% van de opbrengst wordt geïnvesteerd in het project Salon des Refusés. Er zal gereedschap worden aangeschaft en een werkplek worden gezocht. Op deze manier willen wij er voor zorgen dat het project door kan gaan en dat de vluchtelingen en bezigheid hebben waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Dit is voor hun een mooi middel om uit de passieve situatie te komen.

De salon des Refusés staat voor:
Bekendheid (we are here), goodwill (dit zijn wij en wij kunnen dit, wij zijn niet allemaal ziek of zielig), overleven (door geld te verdienen), zelfstandig (door eigen meubels voor eigen gebruik te maken) en eigenwaarde of een goed gevoel (door het maken van de producten).

foto (1) fotoIMG_2189 IMG_2194

 

Salon des Refusés / 11 augustus / Amsterdam Roest 

 

Print

 

 

Salon des Refusés

Uitgeprocedeerde vluchtelingen hebben tijdens hun verblijf in de Vluchtkerk kunst, meubels en servies gemaakt, onder regie van productontwerper Gerjanne van Gink. Hun werk is eenmalig te zien op 11 augustus bij Amsterdam Roest. Van 12.00 tot 18.00 uur kan er kennis gemaakt worden met het werk en de makers en om 17.00 uur start de afsluitende veiling waarbij een bijzonder werk aangeschaft kan worden. Bezoekers kunnen handgemaakte meubels en kunstwerken kopen tijdens deze eenmalige expo en zo de uitgeprocedeerde vluchtelingen een handje helpen. In totaal gaat 70% van de opbrengst naar het project.

Kijk voor alle updates op het Facebookevent.

Leave a Comment