Loading...

Contact

Contact: info@gerjannevangink.nl

Gerjanne van Gink heeft zich tijdens haar afstuderen verdiept in de problematiek van de uitgeprocedeerde vluchteling in Nederland. Samen met de vluchtelingen in de Vluchtkerk te Amsterdam heeft zij meubels, schilderijen en servies gemaakt. Dit werk wordt tentoongesteld onder de naam Salon des Refusés (Salon van de Geweigerden).

Daarnaast is heeft zij een installatie gemaakt met de naam Refusé:
Uit het de ervaringen in de Vluchtkerk is een installatie voortgevloeid waarbij de door de vluchtelingen gemaakte krukjes de vluchtelingen vertegenwoordigen. Het beeld geeft de situatie weer waarin de vluchteling zich in Nederland bevindt.

Gerjanne van Gink
14 juni 2013: Bachelor of design,hoge school voor de kunsten te Utrecht.

One Comment

  1. Hallo,
    Geweldig initiatief, salon des refusés. Er is nog veel meer te maken met afvalhout. Wat te denken van konijnen/kippenhokjes? Duur in de winkel. Of hooikisten. Op marktplaats staan ze wel, ze zijn soms best duur.
    Geschuurd en gelakt of geverfd materiaal heb ik niet zoveel gezien. Te duur? Geen materialen? Er zijn vast bedrijven die verf e.d. willen afstaan. Dan komt alles er nog professioneler uit te zien en willen veel meer mensen iets kopen!

Leave a Comment